top of page

"Time long past"/My secret garden"/"Stories from another time"/

"Learning to fly"/"The way you look att me"

Randi Kristin Strand

Randi arbetar med olika serier. Alla med sin egen historia. Gemensamt för de alla är Randis balans mellan målningen , fotografiet, teckningen och orden, som skapar en helt otrolig energi- givande struktur. Jag måste ständigt köpa en ny tavla av henne. Blir inte mätt, och hämtar glädje och energi i från tavlorna. Lever på makaroner, så jag kan få till å betala ennu en till. Det ät bara så bra de är <3 <3 <3.

STATEMENT

Jeg henter inspirasjon fra sanger, musikk og dikt ; i det usagte - det jeg kan høre mellom linjene - eller det jeg kan finne som en stille hvisken i et dikt. Jeg går meg vill i tekster eller musikk som vekker inspirasjon og fantasi, og som sammen jeg oversetter i et eget formspråk.  Jeg fanger drømmer som får meg til  til å reflektere over eget liv - og andres og som blir en abstrak fremstilling av verden rundt meg. 

 

Teknisk arbeider jeg ofte med foto som bakgrunn for bildene, sammen med collage, akrylmaling, oljemaling, oljestift, mixed media og litografi. Jeg eksperimenterer med forskjellige teknikker som til sammen blir mitt eget uttrykk. 


 

BIOGRAFI

Jeg er født og oppvokst i en liten bygd i Valdres med et par hundre sjeler. Det å vokse opp på et så lite sted gjorde at jeg lengtet ut, og som 17 åring flyttet jeg til Oslo. Der utdannet jeg meg som grafisk designer og startet etter hvert designbyrået  Blanke Ark som jeg drev i 23 år. Jeg solgte byrået i 2012 og har nå atelier I Drammen.

Jeg har hatt en rekke utstillinger I inn- og utland, er representert ved flere profesjonelle gallerier og har et stort publikum.

 

PROSJEKTER:

 

TIDSREISE

Siden tidsmaskinen ikke er oppfunnet enda, plasserer jeg dagens mennesker inn i et bilde som er tatt for lenge siden. Jeg tar elementer av historiske fotografier ut av deres tidligere kontekst og kombinerer dem med digitale moderne fotografiske teknikker En gang i en tid, mens øyeblikkene raste gjennom dem, ble disse menneskene foreviget gjennom en kameralinse...slik får jeg i dag muligheten til lage et minne om dem..en historie som  jeg kan fortelle og som andre kan ta del i - og kanskje  kjenne seg igjen i. Det er noe nostalgisk og vemodig ved  å studere gamle fotografier fra en svunnen tid, som bærer sin egen historie om hvordan hverdagen var for dem. En dag på Ellis Island da båten med innvandrere kom, et par som tar farvel under andre verdenskrig, en søndagstur på Karl Johan på 1800-tallet...

 

HANS BØRLI-SERIEN

Jeg arbeider parallelt med en serie malerier inspirert av Hans Børlis vakre dikt. Jeg lar meg lett inspirere av natur, mytologi og lyrikk. Jeg befolker mine landskap med nymfer – kvinnelige småguder, dryader som hersker over skog, najader over vassdrag og oreader i berg. Alle bildene ledsages av dikt av Hans Børli (1918-89) – som i hele sitt liv hadde et meget nært forhold til norsk skog og mark.

 

LEARNING TO FLY

For et år år siden hadde jeg et eksistensielt dilemma, mine barn flyttet ut, min yngste datter bodde fremdeles hjemme, men hele min verden rundt barna og mine oppgaver her I verden ble gradvis borte. Dette var en frustrende periode, og jeg malte meg ut av det med en serie som jeg kalte Learning to fly.  

A soul in tension that’s learning to fly

Condition grounded but determined to try

Can’t keep my eyes from the circling skies

Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit

 

THE WAY YOU LOOK AT ME

Dette er en ny vri i ”Timemachine”. Det historiske fotografiet tatt ut av sin tidligere kontekst blir noe universelt relatert og evig. En følelse av nostalgi med en følelse av evighet. Jeg tror at integrering av forskjellige medier som er representert i et uspesifikt rom, kan tyde på ideen om tidløshet

 

TID / HVA ER TID?

Mange filosofer har gjennom tidene forsøkt å forstå og forklare hva tid er. 

Tid er et konsept som de fleste kjenner på kroppen, som kan oppleves forskjellig og som i stor grad styrer vår hverdag. 

Er tid som en rett linje eller som en sirkel?

 

Helt sentralt i vår vestlige kultur er idéen om at tiden beveger seg. Ting er i forandring. Hvert øyeblikk beveger seg framover og deler opp tiden i fortid, nåtid og framtid. En vanlig forestilling er at tiden beveger seg som en elv, uten mulighet for å stoppe eller snu. Fortiden er dermed låst. Fremtiden kan vi heller ikke gjøre noe med, den er fullstendig åpen og alt kan skje. Vi kan bare komme dit ved å la oss drive nedover elven. 

Hva med å reise i tid, fortiden henger sammen med nåtiden. Forandrer vi fortiden forandrer vi også nåtiden. Hvis du reiser tilbake i tid så har du alltid eksistert i fortiden. Vi kan derfor ikke reise tilbake i vår egen tidslinje…..Kanskje det finnes flere universer? 

 

DET URBANE LIV/ NEW YORK

Temaene i bildene har i noen år spunnet rundt det urbane, yrende livet i storbyen, hvor jeg observerer mennesker som kommer og går - mennesker på vei til arbeid, mennesker som har dårlig tid, ensomme mennesker, på subwayen, på et gatehjørne i Harlem - eller på en kafè i East Village, noen som er på vei mot helvete - eller de som ser ut til å nærme seg himmelen. Alle sammen har de sin egen, unike historie. Når jeg er ute og reiser, eller bare en tur i byen for å handle, liker jeg å sitte på en benk og betrakte mennesker som kommer og går. Det er noe magisk ved å fange mennesket i øyeblikket ; noe flyktig som blir frosset - som en slags forevigelse av det tapte...Noe å dvele ved - holde fast i - i en kontinuerlig strøm av øyeblikk som raser gjennom oss...


 

ABSTRAKT/STREETART/SURREALISTISK

Jeg har også i den siste tiden jobbet mer med abstrakte uttrykk, og finner gjerne 

inspirasjon i street-art.

 

Randi   Kristin

 Strand

 

 

 

 

 

 

MINE FASTE GALLERIER:

 

Gulden Kunstverk
Galleri KA16, Oslo

Galleriet i Asker

Purenkel galleri, Oslo

Gallerii, Tønsberg

Van der Plas Gallery,New York
Steidel Fine Art,
Texas,

Maerz Contemporary Gallery, Norge/Berlin 

Soli Brug
Lille Martine Galleri, Halden

Galleri Soon
Galleri Ramfjord

Oslofjorden Kunstsenter Kunstrommet
Kunstværket Bærums Verk

Kjetil Dahl, Haugesund

Bohuskonst, Sverige

 

 

 

KOMMENDE UTSTILLINGER

2020 Galleri Røed, Jeløy, solo exhibition 20.6 -08.08

2020 Kunstrunden, Skåne, Sverige 04.04 - 13.04

2020 Gulden Kunstverk 08.8 - 31.08

UTSMYKNING/KJØPT INN AV:

 

 

2014 Café Amsterdam, Oslo

2012 Länsförsäkringars Konstförening K2, Stockholm

2012 Comfort Hotell, Drammen

UTVALGTE SEPARATUTSTILLINGER

 


2020 Galleri Soon, Son
2019 Galleri Sandberg, Odense, 
Denmark.
2019 Solo exhibition, Galleri Soon.

2018 Galleri Osebro
2018 Elverum Kunstforening
2017 Ski Kunstforening
2017 Gulden Kunstverk
2017 Galleri Ramfjord
2016 Hole Artcenter
2016 Galleri Soon
2015 Galleri Ramfjord
2015 Soli Brug
2014 Galleri Syningen, Ål
2014 Oslofjorden Kunstsenter

2013 Galleri Gerner, Moss
2013 Hole Artcenter
2013 Oslofjorden Kunstsenter

2012 Galeria Montevieto, Nice

RESIDENCY SOMMEREN

2016 Mana Contemporary Kunstgalleri · Jersey City, NJ, United States ·

UTVALG KOLLEKTIV- UTSTILLINGER


2019 Galleriet i Asker
2019 Veritical Gallery, Chicago

2018 Galleri Ramfjord,

2017 Van der Plas Gallery, New York
2017Steidel Fine Art, Texas,

2017 TOWNLEY Gallery | International, Laguna Beac

2017 Galleri Ramfjord

2017 Galleri Gerner
2016 Galleri Ramfjord
2016 Gulden Kunstverk, koll. utst

2015 Hole Artcenter
2015 Oslofjorden Kunstsenter

2015 Galleri Ramfjord
2015 Galleri Telemark
2015 Ålesund Kunstforening

2015 Galleri Rønningen
2014 Galleri Ramfjord
2014 Hole Artcenter
2014 Oslofjorden Kunstsenter

2014 Artgate, Sandvika
2013 Galleri Ramfjord, Oslo
2013 Oslofjorden Kunstsenter,

2012 Oslofjorden Kunstsenter,

2012 Galleri Perrongen, Lier

2011 Agora Gallery, New York

2011 Galleri Kjeldaas, Oslo

 

bottom of page